EU maakt zwarte lijst met belastingparadijzen drie keer zo lang

De Europese Unie breidt de zwarte lijst met belastingparadijzen uit van vijf naar vijftien landen. De vijf landen die er al op stonden, hebben geen verbetering laten zien, zo maakt de EU maandag bekend.
Sinds 2017 staan Samoa, Trinidad en Tobago, Amerikaans-Samoa, Guam en de Amerikaanse Maagdeneilanden op de lijst. Die landen zijn dus op de lijst blijven staan.
Drie andere landen stonden in 2017 op de zwarte lijst, zijn vervolgens naar de grijze lijst gepromoveerd, maar zijn nu weer terug op de zwarte lijst gezet. Deze landen zijn gemaakte afspraken niet nagekomen. Het gaat om Barbados, de Verenigde Arabische Emiraten en de Marshalleilanden.
Nog eens zeven landen zijn om dezelfde reden van de grijze lijst naar de zwarte lijst verhuisd. Dat zijn Aruba, Belize, Bermuda, Fiji, Oman, Vanuatu en Dominica.
34 landen staan in 2019 op de grijze lijst. En 25 landen die in eerste instantie op de lijst stonden, staan er nu niet meer op. De Europese Unie heeft het afgelopen jaar 92 landen beoordeeld op hun belastingbeleid.
Nieuwe zwarte lijst werd afgewezen
Vorige week nog hebben de 28 lidstaten van de Europese Unie unaniem de nieuwe zwarte lijst met belastingparadijzen afgewezen. Volgens de Raad van de Europese Unie was de voorgestelde lijst “niet op een transparante manier vastgesteld”.
De Europese Commissie stelde onder meer voor om Saoedi-Arabië aan de lijst toe te voegen. Er zouden ook landen op komen te staan die te weinig doen om de financiering van terroristische organisaties te voorkomen.
Nederland hanteert een eigen lijst van in totaal 27 niet- of laagbelastende landen. Daar staat Saoedi-Arabië wel op.
NU.nl

Bericht: >EU maakt zwarte lijst met belastingparadijzen drie keer zo lang
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres