EU-drugsrapport: ‘Te weinig bewijs voor nut van medicinale cannabis’

Hoewel er een licht effect is bij onder andere chronische pijn en spasticiteit (gespannen, stijve spieren), bestaat er onvoldoende bewijs voor het gebruik van medicinale cannabis bij heel wat aandoeningen, zegt het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving. ‘Meer uitgebreide en langdurige studies zijn nodig.’
Het is nog steeds een controversieel en uitdagend thema in het Europese en internationale politieke debat: het legaliseren van medicinale cannabis. Zowel de publieke als de politieke opinies lopen danig uiteen en de emoties lopen soms hoog op.
Bron: Knack.be d.d. 6 december 2018
‘Legalisatie van marihuana schadelijk voor samenleving’
Marihuanagebruik moet niet worden gelegaliseerd. Ook de teelt, import, export, handel en bezit van de drug moet verboden blijven. Dit is de mening van de oprichter van het rehabilitatiecentrum voor drugsverslaafden van stichting de Stem, Carlo Lansdorf. “Legalisatie geeft een verkeerd signaal. Marihuanagebruik is schadelijk voor de gezondheid en veroorzaakt maatschappelijke schade.”
Lansdorf plaatst marihuanagebruikers in drie categorieën: de groene, gele en rode. De beginner is groen, de veelgebruiker geel en de ernstig verslaafde rood. De veelgebruikers vormen de grootste groep. Deze categorie is nog net in staat om ondanks het drugsgebruik een redelijk sociaal leven te leiden. Aan de andere kant zijn de gelen zeer kwetsbaar. Zij zijn op weg door te stromen naar de rode zone, een probleemgeval te worden.
Bron: lokale nieuwssite d.d. 25 juni 2014
De Koran over marihuana
De Koran 2:219 zegt: “Zij (de mensen) vragen u (profeet Mohammed) omtrent bedwelmende middelen (alcohol en drugs) en kansspelen (gokken). Zeg hun: “In beide is groot nadeel en ook enig voordeel voor de mensen, maar het nadeel (nadelen, lasten, kosten op lange termijn voor mens en maatschappij) is groter dan het voordeel (voordelen, baten op korte termijn).”
Ahmad Jhawnie

Bericht: >EU-drugsrapport: ‘Te weinig bewijs voor nut van medicinale cannabis’
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres