Eigenares en familie houden inbreker aan; heler heengezonden | Korps Politie Suriname

Een benadeelde en haar familie hebben in de vroege ochtend van zondag 3 juni de 49-jarige Robby S. aangehouden en overgebracht naar het politie bureau Flora.
Volgens verklaring van de aangeefster was zij in diepe rust. Op een bepaald moment hoorde zij een gestommel in haar woning. Uit vrees bleef zij liggen en hoorde hoe haar diepvriezer open en dicht werd gemaakt. Ze deed haar ogen open en zag dat er drie shutterglazen van haar slaapkamer waren gelicht. Toen ze niets meer hoorde, stond ze op en keek via haar raam naar buiten. Zij zag een manspersoon met een voorwerp met plakband aan het handvat bij het raam van de slaapkamer van de woning van haar zus. Hij probeerde de shutterglazen te lichten. De aangeefster bewapende zich en liep schreeuwend naar buiten. Haar zus en zwager kwamen op haar hulp geroep naar buiten.
De inbreker sloeg op de vlucht met een tas inhoudende goederen die hij klaar had gezet om mee te nemen.
Met zijn drieën gingen zij op zoek naar de dief. Een paar straten verder werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De tas met buitgemaakte goederen met uitzondering van een mobiele telefoontoestel werd terug gevonden.
Het mobiele telefoontoestel die voorzien is van een GPS systeem is in de avond van maandag 4 juni getraceerd op een adres aan de Hendrikstraat. De wetsdienaren hielden de 25-jarige heler Donovan M. met dat toestel aan. Hij verklaarde het toestel te hebben gekocht bij een manspersoon onder de Centrale Markt. Deze verkoper is nog niet achterhaald.
Het toestel is afgestaan aan de rechtmatige eigenares. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Robby die een bekende van de politie is in verzekering gesteld. De heler is na een ernstige waarschuwing heengezonden.

. Eigenares en familie houden inbreker aan; heler heengezonden – Korps Politie Suriname.

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres