Duitsland levert Catalaanse leider Puigdemont uit aan Spanje

Duitsland gaat de Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont uitleveren aan Spanje wegens verduistering van overheidsgelden. Het gerechtshof in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein deed de uitspraak waardoor dat mogelijk was.

Duitsland levert Catalaanse leider Puigdemont uit aan Spanje @RTL
Puigdemont werd in maart gearresteerd nadat hij vanuit Denemarken de grens met Duitsland was overgestoken. Hij was op weg naar België waar hij sinds zijn vlucht uit Barcelona als ‘politiek vervolgde’ verbleef.
Puigdemont wordt door Spanje gezocht omdat hij de onafhankelijkheid van Catalonië van Spanje had uitgeroepen. Het land heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd.
De voormalige regiopremier is tevreden dat Duitsland hem niet zal uitleveren voor rebellie. “Daarmee is de belangrijkste leugen van de staat ontkracht. De Duitse justitie bestrijdt dat bij het onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober sprake was rebellie”, schreef de separatistenleider op Twitter.
De politicus lijkt zich overigens niet neer te leggen bij zijn uitlevering. Bronnen binnen zijn juridische team zeiden tegen de krant El País dat ze van plan zijn naar het Duitse Grondwettelijk Hof te stappen. Ook de Belgische advocaat van Puigdemont zei dat zijn cliënt nog in beroep gaat.

RTL

Bericht: >Duitsland levert Catalaanse leider Puigdemont uit aan Spanje

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres