Drukbezochte NDP-massameeting in Apoera in teken van ontwikkeling

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft donderdag een drukbezochte massameeting te Apoera afgesloten. Een delegatie van de NDP onder leiding president tevens partijvoorzitter Desi Bouterse, is in de voormiddag traditioneel en hartelijk verwelkomd door de bewoners van het ressort Kabalebo, meldt de NDP.
“Na de toespraken van onder meer districtscommissaris Joanna Aroepa, sprak de voorzitter van de grootste nationale politieke partij van Suriname, het goed opgekomen publiek toe. Op de meeting stonden ontwikkeling van het ressort en de mogelijkheden voor ontwikkeling centraal. Als nationale partij staat de NDP voor ontsluiting van ons land én voor het betrekken van eenieder bij de groei van Suriname. Investeringen ter bevordering van de sociale en technologische ontwikkeling in het ressort werden daartoe besproken.
Daarnaast werd er stil gestaan bij de succesvolle ontwikkelingen die in de afgelopen jaren in nabijgelegen ressorten hebben plaatsgevonden. Deze voorbeelden strekten van basisvoorzieningen tot fysieke ontsluiting en productie. De regering onder leiding van de NDP heeft ervoor gezorgd dat onder andere Apetina een eigen vliegtuig heeft gekregen die lokale vluchten onderhoud, waarbij Wayana-jongeren een pilotenopleiding volgen. Tevens werd er gezorgd voor basisvoorzieningen te Kwamalasamutu, als ook voor de bewoners van Tepu die nu beschikken over elektriciteit. De dorpen Alalapadu en Amotopo werden bijvoorbeeld ontsloten door de aanbouw van een brug en een 54 kilometerlange weg.
Ontwikkeling is bedoeld voor elke burger van het land. De NDP heeft bewezen dat zij zich ten volle inzet om dit doel te verwezenlijken, ook in afgelegen gebieden. Als eerste bewoners van ons land verdienen onze broeders en zusters niet alleen die erkenning, maar moeten zij ook alle mogelijkheden krijgen om tot ontplooiing te komen. De NDP zal zich derhalve blijven inzetten voor onder andere deze gebieden.
De NDP is de totale gemeenschap van het resort Kabalebo zeer erkentelijk voor haar geloof en vertrouwen in de partij en haar ondersteuning tijdens de meeting,” aldus de NDP.

Bericht: >Drukbezochte NDP-massameeting in Apoera in teken van ontwikkeling
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres