Drugsverdachte in 11 kilo cocaïnezaak trekt werkwijze BID-team in twijfel

Miguel M. ontkent iets af te weten van de 11 kilo cocaïne, die in zijn reiskoffer op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven is aangetroffen. Op de strafzitting gisteren vertelde de verdachte aan kantonrechter Marie Mettendaf dat hij grote vraagtekens heeft over de manier waarop drugstesten op de luchthaven worden uitgevoerd door het BID-team. Miguel beweert 3 pakken pindasambel op de centrale markt te hebben gekocht en deze samen met enkele versnaperingen in zijn reiskoffer te hebben gestopt voor zijn reis naar het buitenland. Het verbaasde hem dat hij kort voor vertrek in de vertrekhal naar de visitatieruimte werd geroepen, alwaar zijn reiskoffer aan een grondige controle werd onderworpen. Hij schrok toen het BID-team 4 pakken pindasambel uit de reiskoffer haalde, maar kreeg toch enige opluchting toen de drugstesten een negatief resultaat opleverden. Hierna mocht hij terug naar de vertrekhal. Hij geloofde later echter zijn oren niet toen hij weer naar de visitatieruimte moest en de leden van het BID-team ineens wel erin waren geslaagd om een positief resultaat uit de testen te krijgen. Hij ziet het als een opgezette zaak en een wraakactie van de politie.
Geen kleding in reiskofferOp de strafzitting gisteren werd het lid van het BID-team gehoord, die de bagage van deze verdachte had gecontroleerd. In eerste instantie beweerde deze wetsdienaar dat de eerste drugstest gelijk een positief resultaat toonde. Nadat de verdachte dit tegenover de rechter tegensprak, beweerde de politieman dat dit pas bij een derde test is gebeurd. Hij ontkende echter dat de verdachte eerst weg mocht en later weer terug is geroepen. Volgens het lid van het BID-team is alles in bijzijn van Miguel gebeurd, waarna alle kleding weer netjes terug is geplaatst in de reiskoffer. Advocaat Benito Pick vond het vreemd dat de politieman stelde dat de kleding teruggeplaatst was in de koffer, terwijl Miguel geen kleding in de reiskoffer had maar alleen pindasambel en enkele versnaperingen. De politieman beweerde dat hij bepaalde zaken is vergeten. Op 11 april komt een strafvoorstel.
FR

Bericht: >Drugsverdachte in 11 kilo cocaïnezaak trekt werkwijze BID-team in twijfel

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres