Dominicaanse premier onderzoekt agrarische mogelijkheden in Suriname

President Desi Bouterse en de Dominicaanse premier Roosevelt Skerrit hebben met een ministersteam het district Nickerie bezocht. De delegatie heeft onder andere het rijstbedrijf van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen, die een herstart zal maken, bezocht. De Dominicaanse premier wil nagaan welke agrarische mogelijkheden Suriname zijn land te bieden heeft, meldt BIC Nickerie.
Na een uitgebreide uitleg en rondleiding vertrok het gezelschap richting het bacovenbedrijf FAI (Food and Agricultural Industries FAI). Ook daar werd de delegatie omstandig geïnformeerd over het totale proces van dit exportproduct.
De president en de Dominicaanse premier bezoeken ook een rijstbedrijf dat in productie is.
Premier Skerrit heeft door dit bezoek een beeld gekregen van de agrarische mogelijkheden van ons land.

Bericht: >Dominicaanse premier onderzoekt agrarische mogelijkheden in Suriname
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres