Doden en gewonden bij aanslag in Melbourne

In de Australische stad Melbourne zijn een dode gevallen en twee mensen gewond geraakt toen een man van Somalische afkomst instak op het publiek na een mislukte bomaanslag. De dader zelf is door de politie neergeschoten; hij overleed later in het ziekenhuis.
De politie kreeg aan het eind van de middag melding van een auto die in brand stond in het centrum van de stad. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, werden ze meteen aangevallen door de man. Hij bleek eerder al op passanten te hebben ingestoken.
Op beelden van ooggetuigen is te zien hoe de politie samen met omstanders probeert de man te overmeesteren. Een burger zet daarbij ook een winkelwagentje in om de man op afstand te houden. Omdat de man blijft doorgaan met insteken op de agenten, schiet een van hen hem uiteindelijk in zijn borst.
Volgens de politie was de auto van de dader gevuld met gasflessen. Een politiewoordvoerder zegt daarom dat er wordt uitgegaan van een terreurdaad.
De dader werd onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis, waar hij later bezweek aan een schotwond in zijn borst. De politie gaat ervan uit dat hij alleen handelde.
De dader is een bekende van de politie, maar veel details zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de 31-jarige man in de jaren 90 vanuit Somalië naar Australië kwam. Een familielid van hem zou vorig jaar zijn opgepakt wegens een terreurverdenking.
Bij de aanslag raakten twee mannen van 26 en 58 jaar gewond. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niet bekend.
NOS

Bericht: >Doden en gewonden bij aanslag in Melbourne
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres