Dna vergadering over gezondheidszorg afgesloten met moties

De openbare vergadering van De Nationale Assemblée (DNA) is afgesloten met de aanname van een motie, waarin de regering onder andere wordt opgeroepen om middels dialoog de beleidsvoornemens ten uitvoer te brengen. Assembleevoorzitter drs. Jennifer Geerlings –Simons heeft, tijdens de vergadering op dinsdag 12 juni 2018, de motie samenvattend, aan de regering gevraagd om procedures en regelgeving in te stellen die garanderen dat de verstrekking van geneesmiddelen aan patiënten conform de regels en zonder onnodige extra kosten kan plaatsvinden.
Deze motie, ingediend door de coalitie, is aangenomen met 27 stemmen vóór en 9 stemmen tegen. Door de oppositie zijn er ook drie moties ingediend, die allen zijn verworpen. Enkele weken terug is aan de regering gevraagd om het parlement, in het kader van transparantie en het afleggen van verantwoording, op zo kort mogelijke termijn zo omstandig te informeren over de situatie binnen de gezondheidszorg in Suriname.

+
9

Bericht: >Dna vergadering over gezondheidszorg afgesloten met moties
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres