Discussieavond over kwaliteit onderwijs

Studenten van de Anton de Kom Universiteit, HBO instellingen, middelbare scholen en docenten hebben deelgenomen aan een discussie avond over kwaliteit onderwijs. Deze werd op woensdag 14 augustus georganiseerd door de United Nations Sustainable Development Goals Youth Ambassadors Program (UN SDG YAP) in het kader van International Youth Day welke op 12 augustus jongstleden wereldwijd werd herdacht.
De docenten en studenten hebben interactief geparticipeerd aan de discussie over SDG-doel 4 kwaliteit onderwijs en de onderwijssituatie in ons land. Het thema van de International Youth Day 2019 is “Transformation Education”. De UN SDG jeugdambassadeur, Chermain Pansa, is van mening dat kwaliteit onderwijs van belang is omdat dromen verwezenlijkt kunnen worden. Verder heeft zij aangegeven dat kwaliteit onderwijs een bijdrage kan leveren aan de economie van het land en de armoedegrens kan indammen. Naar aanleiding hiervan is het jeugdambassadeurs korps voornemens om in een groter verband discussies over het onderwerp te organiseren. De conclusies en aanbevelingen zullen in een rapport worden vervat en worden aangeboden aan beleidsmakers.

+
25

Bericht: >Discussieavond over kwaliteit onderwijs
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres