Directeur SBB belooft verdere ontwikkeling bosbouwsector

Jerry A-Kum, algemeen directeur van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), was eerder deze week op kennismakingsbezoek bij de districtscommissaris van Marowijne. Tijdens het bezoek is er onder andere gesproken over de voortzetting van het werk van de stichting in het district.
Ook is gesproken over de mogelijkheid voor het opzetten van een permanente SBB-post aan de Oost-West verbinding nabij Moengo.
Akum heeft ook een kennismakingsbezoek gebracht aan districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo. Er is overeenstemming bereikt voor transparant en oplossingsgerichte samenwerking met de dc en haar werkarmen voor de verdere ontwikkeling van de bosbouwsector en het district Brokopondo.(GFC)

Bericht: >Directeur SBB belooft verdere ontwikkeling bosbouwsector

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres