Directeur ’s Lands Hospitaal wijst minister Elias op financiele situatie

Minister Elias op bezoek bij ’s Lands Hospitaal.
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bracht een werk- tevens kennismakingsbezoek aan het ’s Lands Hospitaal. Tijdens deze ontmoeting die plaatsvond op 13 juni 2018, maakte de minister kennis met de directie en de staf van het ziekenhuis.
Gedurende het onderhoud werd om de aandacht van de minister gevraagd voor enkele belangrijke zaken, het ziekenhuis rakende. De directeur van de instelling, drs. William Deel, gaf onder andere aan dat de financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert en het tekort aan specialisten op korte termijn aangepakt moeten worden. Ook wensten zowel de directeur als de medisch – directeur van ’s Lands Hospitaal, drs. Soenita Nannan Panday-Gopisingh, het probleem van de vele onverzekerde patiënten onder de aandacht van de bewindsman te brengen. Het zijn vooral de onverzekerde zwangere vrouwen die Nannan Panday-Gopisingh, die tevens de consultatiebureau arts is binnen het Moeder en Kind Centrum van het ziekenhuis, zorgen baren.
De minister gaf aan dat ook de problemen waarmee het ’s Lands Hospitaal te kampen heeft, zijn aandacht hebben. Er zal op kort termijn samen met de leiding nader worden ingegaan op de aangehaalde punten, om zodoende de diensten van het ziekenhuis optimaal te kunnen blijven garanderen.

Bericht: >Directeur ’s Lands Hospitaal wijst minister Elias op financiele situatie

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres