Derdeklassers St Ferdinandschool maken kennis met groene energie

De derdeklassers van de St Ferdinandschool in het district Para hebben vandaag kennis mogen maken met groene energie tijdens de energiebeurs in het Lalla Rookh-gebouw. Vandaag was de laatste dag dat bezoekers de beurs konden bezoeken. De klassejuf van de derde klas, Majel Darson, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat de meeste van de kinderen wel zonnepanelen kennen en sommigen hebben die thuis.
De kinderen werden uitgelegd hoe zonnepanelen werken en hoe die voor besparing kunnen zorgen van de dagelijkse stroom die ze verkrijgen. Darson zegt dat zuinig omgaan met energie door verschillende standhouders is benadrukt en hoopt dat het de kinderen ook bijblijft. Het is de bedoeling dat ze vaker met de klas zal praten hoe zuinig om te gaan met energie met de bedoeling die informatie ook thuis te delen.
Zij is zelf ook onder de indruk van de mogelijkheden die zonnepanelen bieden. Voor leerkrachten in het binnenland is het een must, is ze van mening. Ze heeft vaak moeten aanhoren van haar collega’s dat ze niet altijd kunnen beschikken over stroom, omdat er niet altijd benzine aanwezig is om de generatoren te draaien.
De kinderen mochten ook deelnemen aan een bordspel bij de stand ‘Kinder Educatie Centrum’ van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname. Zo mochten ze antwoord geven op vragen die betrekking hadden op energie.
Het doel van de beurs is het verhogen van de bewustwording van de gemeenschap omtrent de efficiëntie van energie, producten en diensten alsook de voordelen van de uitvoering van de implementatie van hernieuwbare energieën.
Het programma van de vierdaagse beurs had betrekking op “renewable energy” (RE) en “energy efficiency” (EE). Tijdens de beurs werd het bedrijfsleven, de (onderwijs)instanties en relevante organisaties in de gelegenheid gesteld om hun EE- en RE-diensten en producten tentoon te stellen alsook de gemeenschap te adviseren. Tevens hebben organisaties en bedrijven presentaties verzorgd over de implementatie van relevante projecten.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >Derdeklassers St Ferdinandschool maken kennis met groene energie
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres