Demonstranten Haïti bekogelen huis president Moïse

In Haïti zijn duizenden mensen de straat op gegaan tegen de regering van president Jovenel Moïse. Ze verwijten hem dat hij er niet in slaagt om corruptie aan te pakken. Ook zijn ze boos dat de welvaart maar langzaam stijgt. De boze Haïtianen eisen Moïses vertrek.
De demonstranten blokkeerden de toegangsweg naar het huis van de president in Port-au-Prince en gooiden stenen naar het pand. Een vrouw raakte gewond toen lijfwachten van de president haar sloegen.
Armoede
Het is de derde dag op rij dat de Haïtianen demonstreren tegen Moïse. De economie in het straatarme land groeit wel, maar de groei blijft achter bij de rest van de wereld.
Haïti, dat geregeld geteisterd wordt door natuurrampen, sloot tien jaar geleden een akkoord met Venezuela om de economie een impuls te geven. Dat werd gedaan met leningsconstructies voor de import van goedkope Venezolaanse olie. Critici vragen zich af waar de honderden miljoenen, die de samenwerking heeft opgeleverd, gebleven zijn.
Bij de protesten zijn tot nu toe twee mensen omgekomen. Veertien politieagenten raakten gewond.
President Moïse is pas twee jaar aan de macht. De 50-jarige bananenexporteur won de verkiezingen die werden gehouden, nadat president Martelly was afgetreden. Aan diens vertrek gingen jaren vol protesten tegen zijn beleid vooraf.
NOS

Bericht: >Demonstranten Haïti bekogelen huis president Moïse
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres