Decemberstrafproces: auditeur-militair reageert op pleidooien van advocaten nabestaanden

De Krijgsraad hervat vandaag het Decemberstrafproces. Auditeur-militair Roy Elgin geeft zijn reactie op de pleidooien die de advocaten van de verdachten hebben gehouden. Vandaag dienen de zaken van de verdachten uit de militaire kamer.
Elgin bleef bij de vorige zitting in juli bij zijn strafeis van twintig jaar tegen Desi Bouterse en Etienne Boerenveen. Er kwamen tijdens die zitting vier zaken aan de orde tegen Bouterse, Boerenveen, Jimmy Stolk en Arthy Gorré.
De auditeur-militair gaf in zijn repliek aan dat de vijftien slachtoffers niet met een coup bezig waren, zegt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden. Advocaat Irwin Kanhai had namelijk aangegeven dat er een regime verandering beoogd werd en dat de vijftien vermoorde personen de steunpunten waren van het buitenland. Het was de bedoeling om de macht van Bouterse te ontnemen en dat het een staatsgreep zou inhouden.
De auditeur-militair heeft duidelijk aangegeven dat gedurende het proces geen feiten of omstandigheden naar voren zijn gekomen, waaruit zou blijken dat de vijftien personen met een coup bezig waren met uitzondering van de verklaring van Petrus van Haperen. Elgin heeft kenbaar gemaakt dat ook al zou er daar sprake van zijn, dan nog rechtvaardigt het op geen enkele wijze de moord van deze personen.
De Krijgsraad heeft beslist dat op 29 oktober de advocaten hun dupliek mogen doen en tegelijkertijd de verdachten de gelegenheid krijgen om hun laatste woord te voeren.

Bericht: >Decemberstrafproces: auditeur-militair reageert op pleidooien van advocaten nabestaanden
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres