De West – Medicijnvoorziening baart burgers zorgen – DE WEST

De medicijnvoorziening baart veel burgers zorgen. Op sociale media en ook in apotheken, spreken mensen hun misnoegen uit over het niet kunnen vinden van bepaalde geneesmiddelen of het moeten betalen voor medicijnen. Enkele bewoners van Lelydorp hebben ook hun beklag gedaan bij de redactie. Irvin Jong A Liem, voorzitter van de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA), zegt tegenover De West, dat er al jaren sprake is van een permanente vorm van schaarste aan medicamenten. Hij geeft aan dat het probleem zich niet alleen voordoet in Lelydorp, maar dat ook de apotheken in de stad niet optimaal kunnen worden voorzien.
Het tekort aan bepaalde medicamenten komt volgens de VvA-voorzitter nog steeds door dezelfde redenen die al jaren worden aangegeven en hebben hun oorsprong in diverse zaken, zoals het afhankelijk zijn van de import uit het buitenland.
Jong A Liem zet dat de bewoners van Lelydorp aangewezen zijn op de Apotheek RGD Lelydorp, Apotheek Dessa, Apotheek Lelyzorg, Apotheek Karis, Apotheek Tjong Akiet, Apotheek Seetal, Apotheek Ligeon en Apotheek Sharfa. De gezondheidzorg staat er al geruime tijd op haar kop. De regering heeft meerdere malen moeten ingrijpen tussen de verschillende belanghebbenden waaronder de Vereniging van VMS, de VvA en het Staatsziekenfonds (SZF).
De VMS heeft vorig week woensdag tijdens een algemene ledenvergadering besloten, dat de regering tot november de tijd heeft om de afspraken die zij is overeengekomen met de VMS, na te komen. Het zou in dezen gaan om nieuwe contracten die aan leden van de VMS moeten worden aangeboden en achterstallige gelden die nog moeten worden overgemaakt op rekeningen van specialisten.
-door Johannes Damodar Patak-

Medicijnvoorziening baart burgers zorgen
Bron: DE WEST.

Bericht: >De West – Medicijnvoorziening baart burgers zorgen – DE WEST

Widget not in any sidebars

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres