Dc Pinas bespreekt pijnpunten met lodgehouders Boven-Suriname

Er gebeuren vaak dingen in het Boven – Surinamegebied buiten de districtscommissaris om. Deze wil de burgermoeder vanaf nu voorkomen door te praten met de mensen in het gebied en informatie te verstrekken, zei districtscommissaris Ivonne Pinas op een informatiebijeenkomst voor lodgehouders van het Boven-Surinamegebied in het district Sipaliwini.
Aan de lodgehouders die aanwezig waren, gaf zij de boodschap om de anderen te motiveren om deel te nemen aan de volgende vergadering. Tegen zij die geen gehoor geven, zal er opgetreden worden.
Aan de informatiebijeenkomst hebben leden van het Korps Politie Suriname (KPS), Korps Brandweer Suriname (KBS), Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), Rode Kruis Suriname en Handel Industrie en Toerisme informatie verschaft.
Standaarden die overal in Suriname worden gehanteerd, zullen ook toegepast worden in het Boven-Surinamegebied. Als de oorden niet aan de standaarden voldoen, zullen die worden gesloten.
Onder meer werd erop gewezen dat het personeel gekeurd moet worden, vooral het keukenpersoneel. Zij moeten zoveel mogelijk veilig gekleed gaan, voor de hygiëne en de veiligheid. Er moet een plan van aanpak zijn. Hygiëne en veiligheid moeten op de eerste plaats staan.
Het afvalwater mag niet rechtstreeks in de rivier terechtkomen. De dorpelingen maken gebruik van de rivier om te baden, drinken en koken.
Er moeten getrainde mensen op de oorden zijn om eerste hulp bij ongelukken te verlenen en toe te passen.
De burgermoeder drukte de ondernemers op het hart dat zij zich moeten laten registreren en voor zover zij nog geen vergunning hebben deze aan te vragen. Vergunning voor hun gronden moeten zij ook in orde maken.
De logdehouders krijgen 21 dagen de tijd om alle onregelmatigheden in orde te maken. Er zijn ongeveer 38 geregistreerde vakantie-oorden, waarvan maar vier logdehouders aanwezig waren op de informatiebijeenkomst.
De vergadering is overeengekomen dat de volgende bijeenkomst op 28 juli zal plaatsvinden.(GFC)

Bericht: >Dc Pinas bespreekt pijnpunten met lodgehouders Boven-Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres