DC Mettendaf schenkt zitmaaiers aan dorpen

Districtscommissaris Ludwig Mettendaf die de leiding heeft over het bestuursressort Boven-Coppename van het district district Sipaliwini,  heeft 2 zitmaaiers afgestaan aan de dorpen Corneliskondre en Donderskamp. Dit deed hij omdat hij merkt dat de ouderen die vroeger het dorp onderhielden dat niet meer instaat zijn te doen, vanwege hun gezondheid en de jongeren die naar de stad trekken.  Ook hebben de plaatselijke bewoners hierover vaker aan de bel getrokken. 
De zitmaaiers zijn aangeschaft met gelden uit het districtsfonds. De DC is er van overtuigd dat deze zitmaaiers een wezenlijke bijdrage zullen leveren aan het onderhouden van de 2 dorpen. Hij is er zich ook van bewust dat dit bij lange na niet genoeg is. Hiermee is de eerste stap gezet naar het onderhouden van de dorpen.
De machines staan onder beheer van de plaatselijke medewerkers van de Bestuursdienst en aan hen is er voldoende informatie gegeven over hoe met de machines te werken, meldt het Burger Informatie Centrum Boven Coppename.

+
35

Bericht: >DC Mettendaf schenkt zitmaaiers aan dorpen
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres