Dc Mettendaf schenkt zitmaaiers aan dorpen Corneliskondre en Donderskamp

Districtscommissaris Ludwig Mettendaf die de scepter zwaait in het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini heeft onlangs twee zitmaaiers afgestaan aan de dorpen Corneliskondre en Donderskamp. Dit meldt het Burgerinformatiecentrum Boven-Coppename.
Hij heeft gemerkt dat de ouderen die vroeger het dorp onderhielden niet meer in staat zijn het te doen vanwege hun gezondheid. Voorts trekken veel jongeren weg richting Paramaribo. Ook hebben de plaatselijke bewoners vaker aan de bel getrokken.
De zitmaaiers zijn aangeschaft met de gelden uit het districtsfonds. De dc is ervan overtuigd dat deze zitmaaiers een wezenlijke bijdrage zullen leveren aan het onderhouden van de twee dorpen en is er ook van bewust dat dit nog bij lange na niet genoeg is. Hiermee is de eerste stap gezet tot het onderhouden van de dorpen.
De machines staan verder onder beheer van de plaatselijke medewerkers van de Bestuursdienst en aan hen is er voldoende informatie gegeven hoe met de machines te werken.

Bericht: >Dc Mettendaf schenkt zitmaaiers aan dorpen Corneliskondre en Donderskamp
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres