Chloorkippen, haat en racisme: waarom Britten ‘gevaarlijkste president ooit’ vrijdag zullen confronteren met ‘kermis van verzet’

Donald Trump, die donderdag in Engeland arriveerde, zal te maken krijgen met honderdduizenden betogers die in een “kermis van verzet” zullen protesteren “tegen zijn onmenselijke beleid en zijn verdelende, racistische retoriek.”
Dat voorspelt Nick Dearden in een opiniestuk bij Al Jazeera. Hij is directeur van de Britse campagneorganisatie Global Justice Now.

Handels- en veiligheidspartner
Londen zal het toneel zijn van een zo grote en gevarieerde demonstratie als die in meer dan tien jaar niet is gezien, schrijft Dearden.
Dat de Britse premier Theresa May Trump bleef uitnodigen, ondanks diens keer op keer afwijzingen, “toont aan hoe belangrijk Trump’s bezoek aan het Koninkrijk is voor beide partijen.

May hoopt dat bij een Brexit de VS de plek van de EU kan innemen als belangrijkste handels- en veiligheidspartner.”
Het Britse volk zelf is daar mordicus tegen. De Britten vrezen dat zij het gedereguleerde en geliberaliseerde economische model van de VS opgedrongen krijgen.
Vieze kippen
Symbool van de deregulering zijn de Amerikaanse chloorkippen. Dat zijn kippen die in onhygiënische omstandigheden zijn gefokt en na het slachten in chloor gewassen zijn.
In de EU zijn chloorkippen verboden, maar de VS dringt bij de Britten sterk aan op toelating.
Voor Trump is Groot-Brittannië belangrijk omdat een geslaagde Brexit het begin van het einde van de EU zou kunnen inluiden.
Hij zou de Britse exit kunnen gebruiken om Europa te splijten, omdat een verdeeld Europa “veel gemakkelijker gepest kan worden.”
Wreedheid en imperialisme
Vandaar dat zijn beleid is om de EU (en China) te bedreigen, ondermijnen en hun macht te beperken.
Dearden zegt dat Trump gevaarlijker is dan alle eerdere Amerikaanse presidenten met hun wreedheid en imperialisme.
“Trump is gevaarlijker vanwege zijn openlijke voorkeur voor extreemrechtse groepen en neonazi’s, zijn grillige gedrag, zijn opruiende racisme en vrouwenhaat, zijn ontkenning van de klimaatverandering, en zijn verlangen om internationale wetgeving te vernietigen ten gunste van ‘de wet van de pestkop’.
Van Turkije tot de Filippijnen tot Italië en India, hanteren steeds meer autoritaire, extreemrechtse regeringen dezelfde retoriek en beleid als Trump.
Aanstaande vrijdag zullen we nee zeggen tegen dit programma van haat en intolerantie”, belooft Dearden.

Bericht: >Chloorkippen, haat en racisme: waarom Britten ‘gevaarlijkste president ooit’ vrijdag zullen confronteren met ‘kermis van verzet’

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres