Celsius Waterberg komt met eigen politieke partij

Suriname krijgt deze week nog een politieke organisatie erbij. Gewezen BEP-voorzitter en BEP-assembleelid Celsius Waterberg, presenteert vrijdag zijn nieuwe politieke partij Sociaal Democratische Unie (SDU). Waterberg werd in september 2012 unaniem gekozen tot voorzitter van de BEP. Hij bekleedde deze functie van 2012 tot begin 2018. Waterberg werd niet herkozen en werd opgevolgd door Ronny Asabina die de meerderheid van de structuren achter zich wist te krijgen.
Bij de verkiezingen van 2015 heeft de BEP in V7-verband deelgenomen aan de verkiezingen en heeft toen twee zetels behaald. Na de verkiezingen heeft de BEP de regeercoalitie gevormd met de NDP, DOE en de groep PL-dissidenten onder leiding van Raymond Sapoen.
De voormalige BEP- voorzitter heeft afgelopen december het lidmaatschap van de partij opgezegd en heeft ervoor gekozen om met een eigen partij te komen. Hij zegt in gesprek met Suriname Herald nog steeds jong en fit te zijn voor de politiek en bezit over voldoende kennis om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Waterberg geeft aan geen verdere reactie te willen geven over zijn nieuwe partij die vrijdag aan de gemeenschap wordt gepresenteerd.
Vóór zijn voorzitterschap bij de BEP was hij in A-Combinatieverband van 2005-2010 minister van Volksgezondheid geweest onder president Ronald Venetiaan De A-Combinatie had toen vijf zetels: vier zetels voor de BEP en een voor de ABOP. In 2010 diende Waterberg weer als minister van Volksgezondheid, maar toen onder president Desi Bouterse. Waterberg werd twee jaar later ontslagen nadat zijn partij in 2012 tegen de Amnestiewet had gestemd.
Opmerkelijk is dat twee prominenten die voor de BEP minister zijn geweest op hetzelfde moment de partij de rug toekeren. Sinds kort is gewezen minister Michel Felisi toegetreden tot de Nationale Partij Suriname (NPS). Felisi is onder president Venetiaan tussen 2005-2010 minister van Regionale Ontwikkeling geweest.

Bericht: >Celsius Waterberg komt met eigen politieke partij
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres