Burger Informatie Unit Openbare Werken officieel in gebruik genomen

Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) heeft zijn Burger Informatie Unit (BIU) in gebruik genomen. Deze unit van het departement kent acht sub units. Het gaat namelijk om units, waarbij de afdelingen Bouw- en woningtoezicht, Planologische dienst, Ontwateringswerken, Wegen, Verkeer, Transport, Bruggen en Openbaar groen in vertegenwoordigd zijn.
Bij de officiële opening gaf de minister van OWT en C, Patrick Pengel, aan dat de komst van deze unit van groot belang is om de dienstverlening naar de gemeenschap toe te verbeteren. Er zijn heel veel hard werkende mensen en het is goed om zaken vanuit een centrale plek, de BIU, aan te pakken. Op die manier worden de aanvragen op een gecoördineerde manier aangepakt, aldus Pengel.
De Burger Informatie Unit dient onder andere voor het aanvragen van verschillende vergunningen. Daar kan men ook terecht voor de status van zo een vergunningsaanvraag. Daarnaast kan de burger ook terecht bij BIU om klachten en/of meldingen door te geven het ministerie rakende. Het ministerie streeft volgens de bewindsman naar het verbeteren van haar imago waarbij er met de komst van de unit nu 100% sprake kan zijn van transparantie, meldt het NII.
Laurens Ramahi, de coördinator van de BIU, gaf tijdens de officiële opening aan dat er vóór dit grote moment een pilot van ruim vijf weken is gedraaid. Er waren een paar kinderziektes, maar die zijn intussen verbeterd. De BIU is te bereiken via het telefoon nummer 531491. Ook kan de gemeenschap een mail verzenden op info@publicworks.gov.sr.
Binnenkort zal de unit ook via de App te bereiken zijn. Volgens Ramahi moet de BIU gezien worden als een one stop window waarvoor men voor alle informatie terecht kan van de acht eerdergenoemde afdelingen en daarnaast het deponeren van hun klachten.

Bericht: >Burger Informatie Unit Openbare Werken officieel in gebruik genomen
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres