Brandweer heeft handen vol aan grasbranden

Ondanks de vele waarschuwingen vanuit de brandweer om geen vuil te verbranden moest die op dagbasis uitrukken om grasbranden te blussen. Gisteren moest de brandweer uitrukken om meerdere grasbranden in Paramaribo-Noord te blussen. De brandweer kreeg de melding binnen dat er op een leegstaand terrein aan de Anton Dragtenweg een enorme rookontwikkeling was.
De brandweer was snel ter plaatse en had de brand al gauw onder controle. Het ging in deze om een groot terrein met droog gras. Het vermoeden bestaat dat de brand is gesticht. De brandweer van post Knuffelsgracht moest gisteren ook uitrukken voor een geval bij de begraafplaats op de hoek van de Ruben- en de Jozef Israëlstraat, terwijl een andere ploeg van de brandweer bezig was te Greenview Lake.
De bewoners van Paramaribo-Noord klagen om de rookontwikkeling die hun leefomstandigheden bemoeilijkt. De rookontwikkeling zorgt voor last van de bewoners. “Mijn kleren ruiken naar rook als ik ze heb gewassen en even aan de lijn hangt”, zegt een nogal geïrriteerd bewoner. Frisse lucht lijkt nu een luxe te zijn voert ze verder aan. De brandweer doet een dringend beroep op de gemeenschap om geen vuil te verbranden.
Brandweercommandant Radjen Jakhari heeft eerder ook al de oproep gedaan aan de samenleving: “Stop met vuilverbranding”. Hij gaf toen te kennen dat Suriname momenteel te doen heeft met de grote droge tijd. De brandweer krijgt veel meldingen binnen van grasbranden en verbrandingen van erfafval.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >Brandweer heeft handen vol aan grasbranden
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres