‘BOSS’-campagne moet onder invloed rijdende bestuurders verminderen

Met het bewustwordingscampagne ‘Who is the BOSS?’ wil de stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (Stivasur) ervoor zorgen dat personen hun verantwoordelijkheid kennen door niet onder invloed deel te nemen aan het verkeer. “Spreek van te voren af wie de BOSS zal zijn!”, wordt aangeraden.
BOSS staat voor Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer wat inhoudt dat het gericht is om personen erop te attenderen dat ze afspreken wie er nuchter terugrijdt, voordat er alcohol wordt gedronken. De lancering van de campagne vond gisteren plaats in De Waag aan de Waterkant. Volgens Stivasur wordt er vaak gericht op het aantal personen dat in het verkeer komt te overlijden. Echter, Stivasur merkt dat er nog weinig aandacht wordt besteed aan het aantal personen dat sterft in het verkeer als gevolg van alcohol.
Het doel van deze campagne is daarom om het aantal automobilisten dat rijdt onder invloed van alcohol structureel en blijvend te verminderen. Het BOSS-campagne is gericht op het zelf nemen van acties. Het is er om daad bij het woord te voegen. Mensen weten dat alcohol en verkeer niet samengaan en met deze campagne wordt onder andere middels filmpjes en animatie getoond wat men kan doen bij het consumeren van alcohol en veilig thuis wil aankomen. De BOSS-campagne bevat geen afschrikwekkende beelden van ongelukken als gevolg van rijden onder invloed, maar is luchtig en herkenbaar, zodat eenieder zich aangesproken voelt.
Stivasur heeft tot doel het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik en draagt dit uit middels zelfregulering. De stichting focust zich op het voorkomen van het rijden onder invloed, verantwoorde marketing, het voorkomen van alcoholgebruik door minderjarigen en klant- en consumenteninformatie/voorlichting.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >‘BOSS’-campagne moet onder invloed rijdende bestuurders verminderen
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres