Bond Surpost wil niet meer onderhandelen met directie

De secretaris van de Dienst der Posterijen Werknemersorganisatie (DPW), Walter Uiterloo, had vanmiddag een meet the people samen met de leden van de bond en de directie van het Surinaams Postbedrijf (Surpost). In het bijzijn van de leden is aan de directie medegedeeld dat zij niet meer gaan onderhandelen. “We zijn al moe om te onderhandelen. Wat wij willen, is het uitvoeren van het wensenpakket. De tijd van onderhandelingen is al voorbij,” deelde Uiterloo mee.
De directie van Surpost heeft de bond wederom uitgenodigd voor een gesprek maandag.
De werknemers zeggen in gesprek met Suriname Herald dat zij al twee jaar geen verhoging hebben ontvangen van het bedrijf. Sommigen geven aan dat zij SRD 1700 en SRD 1900 verdienen en komen niet meer uit met dat bedrag. We leven nu in een dure tijd en komen niet meer uit. We hebben een collectieve arbeidsovereenkomst en die moet nageleefd worden. We willen geen SRD 85, maar SRD 1000, zeggen de werknemers.
Uiterloo kijkt maandag uit naar een oplossing. De eis die de bond heeft gevraagd, dateert van 2018. Het wensenpakket van de bond is dat elke werkennemer een salarisverhoging krijgt van SRD 1000 en de secundaire voorwaarden worden verhoogd met een percentage van 250 procent.
De personeelsleden van Surpost aangesloten bij de bond voeren al enige tijd actie. Hierdoor is het verzenden van postzendingen beperkt.
Volgens de Surpost-directeur, John Power, is het bedrijf niet in staat de eis van de organisatie te honoreren.
Simone Awanna

Bericht: >Bond Surpost wil niet meer onderhandelen met directie
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres