Boeing levert voorlopig geen 737 Max; ramptoestel mag bijna nergens meer vliegen

Redactie GFC Nieuws — Vliegtuigbouwer Boeing stopt even met de levering van toestellen van het type 737 Max. Nadat binnen ruim vier maanden twee 737 Max8-vliegtuigen neerstortten, hielden eerst enkele tientallen landen en vliegmaatschappijen hun Max-toestellen aan de grond. Maar inmiddels is in heel Europa en de VS het luchtruim voor deze Boeings gesloten.
De 737 Max8 is een nieuw toestel. De gecrashte vliegtuigen waren amper enkele maanden oud en werden gevlogen door zeer ervaren piloten. Inmiddels melden ook andere piloten dat zij potentieel levensgevaarlijke situaties meemaakten met dit toestel.
Boeing heeft nog duizenden bestellingen lopen voor dit toestel. De leveringen zijn opgeschort totdat duidelijk is wat de crashes veroorzaakte.
Diverse vliegbedrijven kondigden aan de schade op Boeing te zullen verhalen. Door de vliegverboden lijden zij grote financiële schade, die kan oplopen tot miljoenen per dag.
Onder passagiers van vliegmaatschappij TUI is wrevel ontstaan over de wijze waarop het bedrijf de crisis afhandelde. Terwijl andere carriers hun 737’s aan de grond hielden, moesten TUI-reizigers zelf voor de kosten opdraaien als zij niet in het ramptoestel durfden.
TUI besloot gewoon met de 737 Max te vliegen, maar terwijl hun toestellen nog in de lucht waren, werd het Europese luchtruim voor hen gesloten. De organisatie weigert de passagiers te vergoeden, omdat de veel langere reisduur kwam door “overmacht”.
Foto: Pedro Aragão | Wikipedia

Het bericht Boeing levert voorlopig geen 737 Max; ramptoestel mag bijna nergens meer vliegen verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Boeing levert voorlopig geen 737 Max; ramptoestel mag bijna nergens meer vliegen

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres