Bhailal: ‘Minder vraag naar hogere koersen’

Met een grote mate van zekerheid stelde president Desi Bouterse in zijn laatste jaarrede dat de economie van Suriname, in vergelijking met de voorgaande twee jaren, stabieler is geworden. Voor het beste bewijs daarvoor verwees hij naar de stabiele wisselkoers sinds het achter ons liggende anderhalf jaar. In de afgelopen dagen blijkt de koers achter iets boven het niveau van stabiel te willen springen. Cambio’s verkopen de Amerikaanse dollar nu voor ruim SRD 7,60 tot SRD 7,75.
Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, merkt op dat vergeleken met de achter ons liggende periode, de vraag naar hogere koersen voor de US$ is afgenomen. Zowel de vraag naar hogere koersen als de vraag naar vreemde valuta is flink afgenomen. “Ik zie dat bepaalde mensen proberen om de koers op te trekken, maar ik denk niet dat de markt geïnteresseerd is in een hogere koers. Men zoekt hogere koersen. Als men dat krijgt, is punt twee”, stelt Bhailal.
Enkele cambiohouders zijn nog steeds het oude model van vreemde valuta aanhouden aan het toepassen, om die op bepaalde momenten iets duurder te verkopen. Bhailal stelt dat bij zijn cambio in ieder geval normaal wordt verkocht wat naar binnen komt. “Wat wij kunnen opkopen, verkopen wij weer”, stelt Bhailal. Aarzelend stelt Bhailal dat de koers stabiel is. “Af en toe zie je een bepaalde druk, maar het is vrij stabiel”, aldus Bhailal. De stabiliteit van de wisselkoers en van de prijzen is belangrijk voor vertrouwen in de economie en dit zal tot meer en betere investeringsbesluiten leiden. Zij openen de weg om een duurzame ombuiging van de economie te realiseren.
Kavish Ganesh

Bericht: >Bhailal: ‘Minder vraag naar hogere koersen’

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres