Beëdiging Albert Aboikoni uitgesteld

Het traditioneel gezag heeft door middel van een verklaring om uitstel gevraagd van de beëdiging van Albert Aboikoni als Graman der Saamaka. Het afgelopen weekend heeft president Desiré Bouterse hearings gehouden met verschillende vertegenwoordigers van het Traditioneel gezag.
Het resultaat van deze meetings heeft erin geresulteerd dat het staatshoofd Aboikoni had aangewezen als de nieuwe Granman der Saramaccaners.
Tijdens een onderhoud tussen minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en het traditioneel gezag is na afstemming met president Bouterse besloten de beëdiging van Aboikoni aan te houden.
Hier een uitgebreid videoverslag van het onderhoud dat op 9 augustus heeft plaatsgevonden.

Bericht: >Beëdiging Albert Aboikoni uitgesteld

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres