Asabina: veel meer binnen te halen via belastingen (deel 3)

Ronny Asabina, voorzitter van de BEP (coalitie) vindt het heel goed dat president Desi Bouterse ondernemerschap breed heeft belicht in zijn jaarrede, maandag (1 oktober 2018) in De Nationale Assemblee. “Wij hebben een apart gevoel voor ondernemerschap. De president heeft voorbeelden aangehaald van Surinamers die aan de basis bezig zijn met ondernemerschap. Ook heeft hij voorbeelden aangehaald die tastbaar en meetbaar zijn. Ik vind wel dat hij meer zou moeten ingaan op de inkomstenkant van de begroting. Hij heeft wel in één of meerdere zinnen aangegeven dat het voornemen is om de belastinginkomsten te verhogen,” zegt de politicus.
Bron: lokale nieuwssite d.d. 2 oktober 2018
Onderstaand enkele passages uit het artikel ‘Dit kabinet ziet de ondernemer als een fiscale melkkoe’.
Ondernemers (in Nederland) komen er bij dit kabinet (kabinet Rutte III) bekaaid vanaf. Mooie woorden en beloftes krijgen we genoeg. Maar als puntje bij paaltje komt, zien we dat het midden- en kleinbedrijf de rekening mag betalen. Dat moet stoppen, het midden- en kleinbedrijf is niet de fiscale melkkoe van het kabinet.
Ik had echt gehoopt dat dit kabinet de ondernemers eindelijk de lastenverlichting zou verzorgen die zij verdienen. De verlaging van de vennootschapsbelasting stemde mij hoopvol. Ook eerder gedane toezeggingen om de werkkostenregeling, Wet-DBA en vennootschapsbelasting te herzien kunnen volledig op mijn steun rekenen. Maar wie de miljoenennota en de begroting er nog eens goed op naleest, moet toch concluderen dat er, onder de streep, van verlichting geen sprake is. […..]
Ik ben teleurgesteld dat dit kabinet de ondernemer ziet als een fiscale melkkoe. Blijkbaar wordt gedacht dat bij de ondernemer nog wel wat ruimte is om geld te halen.
Bron: TPO d.d. 10 oktober 2018
Ahmad Jhawnie

Bericht: >Asabina: veel meer binnen te halen via belastingen (deel 3)
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres