Arbeider tijdens werkzaamheden verdronken; ontzielde lichaam geborgen | Korps Politie Suriname

De 65-jarige Adriaan Helderberg is in de vroege ochtend van dinsdag 9 oktober tijdens werkzaamheden in de Commewijne rivier verdronken.
De politie van Mariënburg kreeg de melding dat een manspersoon in de rivier was gevallen. Daar aangekomen bleek het te gaan om een ponton met arbeiders van een beton bedrijf die op weg waren naar de plantage Rust en Werk voor het uitladen van   grint. Op de ponton bevond zich ook een dragline voor het uitladen van de grint.
Bij het invaren in het kanaal te Rust en Werk kwam de ponton op een modderbank vast te zitten, waardoor deze omkantelde. De bestuurder die op dat moment in de dragline zat, viel met het voertuig in het water met voor hem het noodlottige gevolg.
Een zoekactie door de politie en de duikers van de brandweer leverde niet het gewenste resultaat op. In de middag van woensdag 10 oktober werd het ontzielde lichaam van Adriaan ter hoogte van Alliance gesignaleerd, waarna deze is geborgen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.

. Arbeider tijdens werkzaamheden verdronken; ontzielde lichaam geborgen – Korps Politie Suriname.

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres