Amerika beschuldigt Noord-Korea van oliesmokkel en overtreden VN-sancties

Volgens de Verenigde Staten importeert Noord-Korea meer olievaten dan de 500.000 die het volgens VN-sancties maximaal geleverd mag krijgen. Dit melden persbureau Reuters en de krant The Wall Street Journal.
De media baseren zich op een document dat ze hebben ingezien en door de Amerikanen deze week is verstuurd naar de VN-Veiligheidsraad. Daarin staat dat in de eerste vijf maanden van dit jaar zeker 89 Noord-Koreaanse schepen op zee door andere vaartuigen in het geniep zijn bevoorraad met olie.
Als al die schepen volledig volgeladen waren, zouden de Noord-Koreanen volgens de VS al drie keer meer olie importeren dan toegestaan. In het document dringen de Amerikanen er bij Rusland en China op aan, als enige twee landen die Noord-Korea bevoorraden met olie, de leveringen aan banden te leggen.
Vorige week werd een Taiwanees aangehouden voor het illegaal verkopen van olie aan Noord-Korea.
“Erg aardige brief”
De beschuldigingen van de VS aan het adres van Noord-Korea komen op het moment dat Washington met het geïsoleerde land onderhandelt over denuclearisering.
Een maand geleden ontmoetten de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim elkaar in Singapore. Tussen die twee lijkt het nog wel goed te zitten. Trump twitterde vandaag een brief van Kim, waarin hij de Amerikaanse president bedankte voor zijn “energieke en uitzonderlijke inspanningen” om de relatie tussen de landen te verbeteren.
Kim verwijst verder naar een “toekomstig proces waarin praktische stappen worden gezet”, zonder details te noemen. Trump sprak over een “erg aardige brief” die getuigde van “enorme vooruitgang”.
NOS

Bericht: >Amerika beschuldigt Noord-Korea van oliesmokkel en overtreden VN-sancties
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres