Al 92 doden door illegale drank in India

Het vermoedelijke dodental door de consumptie van illegale sterkedrank deze week in India is gestegen tot 92. Dat hebben de autoriteiten vandaag gezegd tegen India Today. Nog niet van alle slachtoffers staat de doodsoorzaak officieel vast. Autopsie moet die bevestigen.
De politie heeft tot dusver dertig personen gearresteerd in verband met het alcoholschandaal, onder wie verscheidene handelaren. Honderden liters zelfgestookte drank zijn in beslag genomen.
De vergiftigde drinkebroers woonden in het grensgebied van de noordelijke staten Uttar Pradesh en Uttarakhand. De eersten overleden donderdag al. Anderen belandden in het ziekenhuis en bezweken later. Behalve de opgepakte verdachten zijn meer dan dertig overheidsfunctionarissen voorlopig op non-actief gesteld wegens nalatigheid of mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.
Zelf destilleren en bottelen is een wijdverbreid fenomeen in India. Om een fles drank op de zwarte markt veel goedkoper te kunnen aanbieden dan een officiële slijter wordt vaak gebruik gemaakt van industriële alcohol, met het levensgevaarlijke methanol, of andere dubieuze grondstoffen. Jaarlijks kost dat naar verluidt ongeveer duizend mensen het leven.
De Telegraaf

Bericht: >Al 92 doden door illegale drank in India
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres