8 redenen waarom je beter geen varkensvlees kunt eten

1. Hoog vetgehalte
Mager varkensvlees kun je in zijn eigen vet braden. Andere magere vleessoorten niet. Dat komt door het hoge vetgehalte van varkensvlees. Varkensvet bestaat vooral uit verzadigde vetzuren en voor een klein deel uit omega-6-vetzuren. Beide soorten vetzuren zijn in grote hoeveelheden slecht voor je.
2. Aderverkalking
Varkensvlees bevat veel cholesterol. In je lichaam komt cholesterol in twee vormen voor: een goede vorm en een slechte vorm. Varkensvlees vermindert de hoeveelheid goed cholesterol en vergroot de hoeveelheid slecht cholesterol in je lichaam. Daardoor wordt de kans op aderverkalking groter.
3. Gifstoffen
Varkens krijgen via hun voeding bestrijdingsmiddelen en zware metalen binnen. Deze gifstoffen slaan ze op in hun vet. Eet je varkensvlees, dan krijg je dat vet met gifstoffen binnen. En wist je dat gifstoffen zenuwfuncties kunnen verstoren?
4. Allergische reacties
Varkensvlees bevat histamine. Dat is de stof die ontstekingen en allergische reacties veroorzaakt. Heb jij last van eczeem, acne, astma of reuma? Of heb je een overgevoeligheid of allergie? Dan moet je oppassen met varkensvlees. Varkensvlees kan dit namelijk verergeren.
5. Groeihormonen
In de EU mogen dieren geen groeihormonen toegediend krijgen. Maar wat gebeurt er in de praktijk? Dieren krijgen nu gewoon andere stoffen toegediend die indirect zorgen voor een toename van groeihormonen in het vlees. Dieren groeien dus alsnog sneller en krijgen grotere spieren dan goed voor ze is. En als jij dat vlees eet, krijg jij ook meer groeihormoon binnen dan natuurlijk is.
6. Antibiotica
Dieren in de vleesindustrie krijgen antibiotica om te voorkomen dat ze ziek worden. Als je vlees eet, krijg jij ook resten antibiotica binnen. Doordat er zo veel antibiotica gebruikt wordt, worden bacteriën resistent. Ze raken aan antibiotica gewend.
7. Stress
Varkens kunnen enorm veel stress hebben. Als ze naar de slacht gaan, worden ze vaak hysterisch van de stress. Ze pompen dan veel stresshormonen in het vlees. Wanneer jij aan het genieten bent van dat speklapje, krijg jij ook die stresshormonen binnen.
8. Ziekteverwekkers
Varkens kunnen ziekteverwekkers met zich meedragen. Door slechte hygiëne raken ze gemakkelijk besmet met virussen of parasieten. Ze kunnen mensen daar ook mee besmetten en ziek maken.

Bericht: >8 redenen waarom je beter geen varkensvlees kunt eten

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres