8 jaar oorlog in Syrië: 370.000 doden

Acht jaren van oorlog in Syrië hebben 370.000 mensen het leven gekost, onder wie 112.000 burgers. Dat is de schatting van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat een netwerk van bronnen in het hele land heeft. 
Slachtoffers in Syrie tijdens oorlog
Het totale dodental is vergelijkbaar met het aantal inwoners van de stad Utrecht. Volgens het informatiecentrum zijn onder de doden meer dan 21.000 kinderen en 13.000 vrouwen. Het kinderfonds UNICEF van de Verenigde Naties meldde vrijdag dat afgelopen jaar in Syrië nog een recordaantal van 1100 kinderen is omgekomen.
Momenteel sterft elke dag een kind in de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Barghouz, zegt UNICEF. Duizenden mensen zijn naar het vluchtelingenkamp al-Hol vertrokken, zo’n driehonderd kilometer verderop in het noordoosten van Syrië. Daarvan zijn bijna zestig kinderen de afgelopen weken tijdens hun vlucht omgekomen. Het vluchtelingenkamp huisvest vooral moeders en kinderen.
De burgeroorlog begon na ongekende protesten tegen de regering in de zuidelijke stad Daraa op 15 maart 2011. De demonstraties verspreidden zich over het hele land en werden met geweld onderdrukt door het regime. Dat leidde uiteindelijk tot een gewapend conflict op meerdere fronten, waarbij ook buitenlandse mogendheden betrokken raakten.
Telegraaf
Share this:

Bericht: >8 jaar oorlog in Syrië: 370.000 doden

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres