21-jarige eet al bijna 5 jaar niet meer door bijzondere aandoening

Al bijna vijf jaar heeft Kelly Beckers (21) uit Breda geen hap meer gegeten. Door de ziekte CIIP leeft ze noodgedwongen met twee stoma’s en een lijn in haar slagader die haar van voedingsstoffen voorziet. Minder levenslust heeft ze er niet om.
Door de ziekte CIIP is haar spijsverteringsstelsel kapot gegaan. Haar dikke en dunne darm kunnen geen voedsel verdragen en haar maag kan geen sappen verwerken. Urine en ontlasting moeten worden opgevangen in twee stoma’s, een zogeheten maaghevel voert via haar neus het gal uit haar maag af. Eten kan ze niet, zelfs sondevoeding kan haar lichaam niet aan.
’s Avonds koppelt ze daarom een slangetje met voedingsstoffen aan op haar slagader, een lijn die op drie millimeter van haar hart stopt. Het is elke keer weer een risico als ze dat slangetje moet aansluiten, want een minuscule bacterie uit de lucht kan voor mij al een bloedvergiftiging betekenen.

Bericht: >21-jarige eet al bijna 5 jaar niet meer door bijzondere aandoening

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres