10 jaar cel voor serieverkrachter

‘Na a sma beng wani’Edgard Jozuazoon mag 10 jaar brommen. Kantonrechter Marie Mettendaf kwam gisteren tot het wettig en overtuigend bewijs dat Jozuazoon 2 minderjarige meisjes en een vrouw heeft verkracht. De strafbare handelingen speelden zich in verschillende periodes af. In het eerste geval liepen een minderjarig meisje samen met haar twee jongere broertjes en een zusje over straat, toen de veroordeelde zijn auto naast hun stopte en vroeg waar er gascilinders werden verkocht. Jozuazoon beweerde de buurt niet zo goed te kennen en stelde voor dat de kinderen met hem meegingen naar het verkooppunt en dat hij ze hierna thuis zou afzetten. Aangezien het laat werd, besloten de kinderen met hem mee te rijden. Echter reed de verdachte de inzittenden naar een donkere locatie alwaar hij het slachtoffer met bedreiging van een vuistvuurwapen sommeerde uit het voertuig te stappen. Hierna plaatste hij enkele kranten in de laadruimte van het voertuig en verkrachtte het meisje daar. De veroordeelde zei echter eerder aan de rechter dat het meisje vrijwillig seks met hem heeft gehad. “Na a sma beng wani”, was het antwoord van Jozuazoon.
Afspraak voor cadeau op jaardag slachtofferIn het tweede geval gaat het om een oude kennis van Jozuazoon. Op de dag van de verjaardag van het slachtoffer stuurde de veroordeelde een bericht naar haar en beloofde hij dat hij haar wat geld en cadeautjes zou geven. Hiervoor moest de vrouw wel naar een bepaalde locatie alwaar zij samen op iemand zouden wachten die geld voor Jozuazoon moest brengen. Eénmaal op de locatie aangekomen, begon Jozuazoon opeens haar kleren tegen haar wil in uit te trekken en verkrachtte hij haar tot twee keren. Ook in dit geval beweerde hij dat hij een relatie met de vrouw had. Het slachtoffer ontkent echter en zegt dat zij slechts vrienden waren.
In één avond tot 5 maal toe verkrachtHet derde geval deed werd een minderjarig meisje in één avond tot 5 maal toe verkracht en kilometers verder van haar woonomgeving achtergelaten aan de Suralcoweg. Volgens het slachtoffer werd zij vaker na schooltijd door Jozuazoon lastiggevallen en gevraagd seks met hem te hebben. Zij weigerde steeds en haastte zich naar huis. Op een avond liep zij naar de winkel toen zij opeens weer door de verdachte werd benaderd. Aangezien zij geen aandacht aan hem schonk en sneller begon te lopen, stopte de verdachte vlak voor haar en sleepte het meisje in zijn voertuig. Hierna reed hij naar een afgelegen plek aan de Suralcoweg. Volgens het slachtoffer had Jozuazoon haar bedreigd de hele avond te houden en te verkrachten. Dat is ook wat hij deed. Hierna pakte hij haar telefoon af en liet hij haar achter op voornoemde weg. Ook in dit geval beweerde Jozuazoon dat hij een relatie met het meisje had en dat zij die avond een afspraak hadden om seks te hebben. Al deze beweringen werden door de rechter verworpen.
Foto’s van Jozuazoon en halfnaakte meisjesUit een geheugenkaart van de mobiele telefoon van de verdachte bleek dat hij een heleboel foto’s gewist had van hem en half naakte minderjarige meisjes. Deze foto’s zijn door technisch werk van de politie hersteld. De rechter vraagt zich af of er meer slachtoffers daarbuiten zijn die zich mogelijk schamen om aangifte te doen. “Disi na wang bung hogri ati sani sang yu du. Disi no wang sma kang du nanga wang tra libi sma”, zei de rechter bij het motiveren van het vonnis. Zij zag geen andere reden om af te wijken van de strafeis van het Openbaar Ministerie en veroordeelde conform de eis van 10 jaar.
FR

Bericht: >10 jaar cel voor serieverkrachter

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres